Leonie Looijen-Vogelaar - Praktijk voor Persoonlijke Begeleiding & Coaching
 
Ervaringen cliënten:

Cliënt met examenvrees:
 “Nou ik heb gister mijn wiskun-de gehad en gelukkig kan ik mel-den dat hij voor mijn gevoel best goed ging en na te hebben nagekeken zit ik op een vol-doende. Zo blijkt maar weer hoeveel baat ik bij de hypno-therapie heb gehad. Enige tijd later ontving ik het goede bericht: “Met trots kan ik vermelden dat ik mijn diploma heb behaald. Ik wil u nogmaals heel erg bedanken voor de hulp die mij heeft gegeven”

Ervaring cliënt met het stoppen met roken:
Kwam je mail toevallig weer tegen en ik kan je mededelen dat er inmiddels 6 rookvrije maanden voorbij zijn. Ik heb overigens nooit meer naar de mp3 hoeven luisteren :-).
  
Cliënte met agorafobie (angst voor o.a. mensen-massa's en vliegen)
"Hierbij even een bericht van mij. Ik wil je hierbij nog- maals heel erg dank  zeggen voor wat jij via de EMDR bij mij hebt bereikt. Steeds meer dingen ondernemen o.a. uit eten gaan, wat niet meer mogelijk leek en er nu intens van geniet. Ik onderneem nu spontaan veel meer dingen, dus gaat het de goede kant op"

Cliënte met werkgerelateerde problemen:
Via dit kaartje wil ik je graag bedanken. Ik ben je name-
lijk erg dankbaar hoe je mij geholpen hebt om situaties inzichtelijk te maken. Hierdoor gaat het een stuk beter 
met mij. En gelukkig is binnen mijn werk alles op zijn pootjes terecht gekomen. Dus, nogmaals, bedankt! Ik 
vind je echt heel goed in je werk!"
 
Cliënte met angstklachten:
"Ik wil jou nogmaals ontzettend bedanken voor alles 
wat je mij hebt geleerd en in heb laten zien. Ik merk ge- woon dat ik me nu veel meer bewust ben wat er in me hoofd en lichaam gebeurt en dingen snel herken en zo 
nog positief kan draaien voordat ik mezelf verlies in die nare films! Ik heb daar ontzettend veel aan gehad en zal daar ook nog heel vaak wat aan hebben!
 
Ik vond de therapie zeer waardevol. Je hebt me echt goed ondersteunt én verder geholpen. Je stelt goede vragen en ik ging altijd weg met een inzicht waarmee ik verder kon. Dat zoek ik in therapeuten, maar heb ik de afgelopen jaren zelden ervaren. De ontspanning door de hypnosessie (en de ervaring controle te hebben) was heerlijk; nu nog zien dit vaker vast te kunnen houden ;-) Ik laat je over een tijdje graag weten hoe het dan gaat. Je persoonlijke ont- ningsoefening op de CD is erg fijn.

Ervaring cliënt met boulimia:
Internet geeft ons een bron aan informatie, zo ook naar mijn zoektocht voor een gedegen hypnotherapeut. Gede- gen, omdat er genoeg charlatans zijn. Ik had een probleem met voedsel, al jaren is mijn strijd met de weegschaal een van een haat/liefde verhouding. Maar de haat sloeg om in zelfdestructie, ik begon last te krijgen van Boulimie en dat beangstigde mij. Op het internet zag ik wat voor schade ik mijzelf daarmee kon aanrichten, van uitvallende tanden, haren tot een hartaanval toe! Paniek, omdat ik dat natuur- lijk niet wilde. Op het internet kwam ik de site tegen van Leonie Looijen-Vogelaar en ging de site aandachtig bestu- deren. Buiten dat de site er professioneel uitziet, is mijn ervaring met Leonie een van grote integriteit en professio- naliteit. Na de eerste afspraak wat bestond uit een uitge- breide intake, snel een  vervolgafspraak gemaakt, waar ik ook voor het eerst onder hypnose zou raken. Dit had ik veel eerder moeten doen. Je weet heel goed wat er gebeurd tijdens dat ik onder hypnose was en ik voelde mij compleet op mijn gemak bij Leonie. Ik ben nu een aantal maanden verder. Ik steek mijn vinger niet meer in mijn keel en had voor mijzelf besloten om ook direct goed voor mijn lichaam te gaan zorgen door verstandig te gaan lijnen en ben nu inmiddels 13 kg afgevallen. Als ik al denk aan ' vinger in mijn keel' zegt een innerlijke stem direct. 'Ben je gek, nergens voor nodig'. Het menselijk brein zit wat dat betreft wonderbaarlijk in elkaar. Leonie heeft mij begeleid en door haar methodiek ben ik genezen en voel mij een ander mens, een veel meer zelfverzekerde vrouw. Dank je wel Leonie, ik kan alleen maar beamen dat hypnotherapie werkt!
 
Cliënte met hoofdpijnklachten:
Ik vond de therapie zeer waardevol. Je hebt me echt goed ondersteunt én verder geholpen. Je stelt goede vragen en ik ging altijd weg met een inzicht waarmee ik verder kon. Dat zoek ik in therapeuten, maar heb ik de afgelopen jaren zelden ervaren. De ontspanning door de hypnosessie (en de ervaring controle te hebben) was heerlijk; nu nog zien dit vaker vast te kunnen houden ;-) Ik laat je over een tijdje graag weten hoe het dan gaat. Je persoonlijke ontspan- ningsoefening op de CD is erg fijn.

Ervaring cliënt die gestopt is met roken:
Ik zit hier nu bijna 1 week later met een glimlach je een mail te sturen. Dat is dus goed nieuws. Het is wonderlijk en ik ben nog ten volle zeer verbaasd over mijn eigen gedrag hoe makkelijk het is om de sigaret nu te laten liggen. Gewoon in de Albert Heijn te lopen of te tanken zonder te checken of ik nog een nieuw pakje nodig heb...Verbazing en blijheid overheersen op dit moment. Het is geen kwestie van volhouden zo voelt het niet, het voelt anders. Net alsof mijn ademhaling die de eerste dagen anders liep -ook buiten adem raakte bij het uitlaten van mijn hond- maar de adem inmiddels steeds beter haar weg aan het vinden is in mijn lichaam zonder rook. Wonderlijk dankbaar, geen angst, wel vertrouwen zoals het nu voelt."

Ervaring cliënte met eetverslaving:
“Na jarenlange worstelingen met overmatig eten en snoepen ben ik op zoek gegaan naar hulp. De beste diëtisten, personal trainers en artsen hadden geen suc-
ces met mij. Ik volgde een tv  programma over mensen 
met over en ondergewicht. In dit programma werden verschillende afslankmethoden uitgetest. Als beste 
kwam hypnotherapie uit de bus. Ik zag in dit program-
ma dat het niet raar of zweverig was. Mijn persoonlijke ervaring nu is ook dat je eigen wensen en verlangens gebruikt worden om je te helpen naar je doel te komen. 
Ik ben er nog niet, maar nu weet ik dat het mij wel gaat lukken!” 

Ervaringen twee cliënten die gestopt zijn met roken:
Ik  heb vaak gedacht een berichtje te sturen over hoe het met ons gaat. Alleen heb ik het steeds uitgesteld om te kijken of het morgen nog zo wonderlijk makkelijk zou 
zijn om niet te hoeven roken. We hebben het er iedere 
dag wel even over, hoe bevrijdend het was om te stoppen met jouw hulp. Wij weten allebei dat wij ooit gerookt hebben, alleen voelt het als jaren geleden dat we de laatste rook hebben uitgeblazen. Behoefte om te roken? Wij durven voor 100% te zeggen: NOOIT MEER.  Mijn man vindt rook stinken, hij laat mij zijn kleding ruiken als hij 
bij rokers in de buurt is geweest en blaast rook van een ander weg. Hij sport drie á vier keer per week. Helaas 
wel drie kilo bijgekomen, maar bij een vorige poging het roken te laten was het binnen twee maanden vijftien 
kilo. Misschien is hij ook wel zwaarder door het sporten. Spierweefsel weegt zwaarder als vet, zegt men. De hyp-
nose is gelukt: hij is een niet rokende, sportieve jonge man.  Ik moet inwendig erg lachen over hoe de hypnose 
bij mij werkt, ik ruik geen rook. De rookgelovigen op mijn werk proberen mij te bekeren, door tegenwoordig met 
drie man sterk in mijn ruimte te roken, een ruimte zo groot als jouw behandelruimte. Ik zie mijn collega’s de sigaret naar hun mond brengen, rook uitblazen, dus ik begrijp wat ze aan het doen zijn. Mijn smaak en reuk speelt er niet op in. Wat er uiteindelijk over blijft, is een rare handeling die zij uitvoeren. Geen micro cel in mij wil meeroken. Ook ben ik al twee keer op de proef gesteld, of ik zou gaan roken als ik angstig werd. Geen behoefte aan een sigaret en veel meer, ik ben allebei de keren niet bang geworden en heb ik de schreeuwlelijk verzocht, op rustige toon, zonder emotie, om elders of tegen een ander te schreeuwen. Ze gingen weg zonder verder stem verhef. Ik moet er nog even aan wennen, maar wel lekker! Kort-om het gaat erg lekker (gezond) met ons. Bedankt voor je hulp, (lees: je hebt wonderen verricht bij twee verstokte verslaafde). 

Client with traumatic childhood and lack of self confidence
"I have spent many years recovering from a very traumatic childhood, but I still had one or two issues that I needed
to resolve. I found certain social situations difficult to deal with and I felt as if I didn't deserve to be happy, at least that was what the "voice" in my head was telling me. Through my sessions with Leonie I realised that the "voice" belonged to my step-mother. I never could do anything right as far as she was concerned and she always made me feal unworthy, unwanted and unloved. As a result of this I felt paralyzed, and had little or no confidence. After only a handful of sessions my life is transformed. The "voice" has dissapeared and because of the insights Leonie has given me I feel more confident and relaxed and feel that I can cope with anything that life throws at me. Thank you Leonie."
 
Cliënte met paniekaanvallen
"Een jaar na een scheiding (waaraan slopende relatie-problemen en een burn-out voorafgingen) kreeg ik steeds vaker last van paniekaanvallen die al  mijn energie op-slurpten. Door de hypnotherapie kwam ik erachter dat de paniekaanvallen verband hielden met bepaalde delen uit mijn onderbewustzijn. Deze zijn door mijn verleden zodanig ontwikkeld dat ze bij mij schade aanrichtten. Ik heb geleerd me bewust te zijn van die delen uit mijn onder-bewustzijn en de visualisaties (op cd) hebben geholpen bij het positief 'herprogrammeren'. Hierdoor zijn de paniek- aanvallen tot een minimum teruggebracht en is mijn energie tegenwoordig weer op een aangenaam peil. Nu kan ik sinds lange tijd gelukkig weer normaal functioneren in het dagelijks leven!"
 
Cliënt met slaapproblemen
"Ik had last van een heel onrustige slaap met veel woelen en bewegen. Mijn vrouw werd er wakker van en kwam haar rust ook niet ten goede. Het onrustige slapen/ bewegen vermoeide mij en maakte mij prikkelbaar. Na een bezoek aan mijn huisarts ben ik naar jou doorverwezen. Ik wilde geen medicijnen of iets dergelijks. Met gesprekken en hypnotherapie van jou kon ik een aantal onruststokers" in mijn systeem laten aanpakken. Alles werd systematisch doorgesproken, je maakte notities en bereidde je iedere sessie goed voor. Het luisterende oor heb je en gebruik je ook. Vooral de hypnotherapie maakte indruk op mij, na afloop voelde ik mij ook lichter, meer ontspannen. Ik heb mij er ook helemaal voor opengesteld. Op dit moment blijft alles rustig, een enkele keer ben ik nog onrustig in mijn slaap maar dat is veel minder dan vroeger. Dank voor je inzet en hulp,"

Ervaring cliënt met het stoppen met roken:
Ruim 3 maanden geleden ben ik bij je in sessie geweest 
op de toepasselijke datum 1 september om te stoppen 
met roken. Ik kan je melden dat ik nog steeds geen siga-
ret aangeraakt heb, dank zij jou hulp. Ik heb het de 1e maand nog wel knap lastig gehad maar na een maand 
was het alsof ik al jaren niet meer rookte. Mijn wilskracht bewust en onbewust was vele malen sterker dan ooit te voren. Ik had nu werkelijk de kracht om door te zetten om nooit meer te roken. Op mijn werk begint het in de koude periode weer verschrikkelijk druk te worden. Een hoop dingen gaan dan ook fout en er ontstaat een grote hoe-veelheid stress.Ook in deze situatie kan ik me goed red-den. Ik heb heel soms nog wel eens het idee maar dat is gelukkig binnen 10 seconden weer verdwenen. Ik wil je dan ook graag nog hartelijk bedanken voor de kracht die 
je in me naar boven hebt gehaald. Ook namens mijn vriendin die is nog trotser dan dat ik ben.
 
Ervaring cliënte met depressiviteit:
"Een toenemende faalangst en onzekerheid brachten mij er toe om contact met Leonie te zoeken. Zij maakte mij bewust van mijn denkpatroon wat bestuurd werd door 
een kritisch deel in mij, dat ervoor zorgde dat ik irreële eisen aan mijzelf stelde. Hierdoor was ik ontevreden over mijzelf, met name over mijn functioneren op mijn werk. Mijn werk was de laatste jaren moeilijker en drukker geworden en in combinatie met mijn kritische deel, 
bracht mij dat in een negatieve spiraal van stress en onzekerheid. Door een combinatie van hypnotherapie 
en coaching werd ik mij niet alleen bewust van mijn ma-nier van denken, maar kreeg ik ook grip om mijn gedach-tes en realiseerde ik me welke gedachtes aan gevoelens van angst, onzekerheid en ontevredenheid vooraf gingen. Ik werd mij bewust van gedachtes die niet realistisch waren. Door een andere manier van denken lukte het mij gaandeweg om minder hoge eisen aan mijzelf te stellen 
en daarmee mijn gevoelens, op een positieve manier te beïnvloeden. Hoewel ik meer rust en zelfvertrouwen 
heb gekregen besef ik dat patronen die ik in bijna vijftig jaar heb opgebouwd niet in een paar maanden tijd kwijt kan raken. Het kritische deel van mij ligt nog steeds op de loer. Ik ben mij er nu echter van bewust en weet hoe ik er op een constructieve manier mee om kan gaan."  


Ervaring cliënte met een narcistische persoonlijk-heidsstoornis:
"Om te beginnen wil ik een tafereel schetsen: Voordat ik aan de therapie begon, sjouwde ik een last van leed mee 
op mijn rug, die zo zwaar voelde als de Mount Everest. Mijn innerlijk voelde als vermolmd, verstard en broos tegelijk. Na de hypnotherapie is de Mount Everest op-geblazen en voelt het in mijn innerlijk als water. Er liggen hier en daar nog wel wat rotsen, maar het stromende wa-ter is in staat langs deze heen te vloeien en de nog over-gebleven rotsen kan ik nu op eigen kracht stukje bij beet-
je verwijderen. Ik heb een narcistische persoonlijkheids-stoornis met alle gevolgen van dien. Met deze wetenschap ging ik naar mijn eerste sessie bij Leonie. Ik wist wat ik mankeerde, maar ik kon de gevolgen van de stoornis niet meer aan en wist ze in mijn eentje, zonder deskundige ondersteuning niet te verhelpen. De stoornis is er ook na de afronding van de therapie nog wel en ik zal er zeker
 nog een hele tijd mee van doen hebben. Misschien zelfs mijn hele leven, maar ik weet er nu anders mee om te gaan. De belangrijkste verschillen van voor en na de the-rapie zijn de volgende: De last van leed is verdwenen. 
Wist ik voor de therapie niet hoe ik verder moest leven, 
nu weet ik dat wel. Mijn gevoel van eigenwaarde en mijn relaties zijn verbeterd. Ik heb mezelf leren kennen op een heel diep en gedeeltelijk verstopt of verdrongen emotio-neel niveau. De kijk op mezelf en de manier waarop ik mezelf innerlijk ervaar zijn helemaal veranderd. Er heeft een innerlijke ommekeer plaatsgevonden. Het is niet overdreven als ik zeg: Ik voel me (gedeeltelijk) als op-nieuw geboren. Ik heb gedurende de therapie veel baat gehad bij de professionele en tegelijk respectvolle  bege-leiding van Leonie. De hypnotherapie als methode vind 
ik zeer effectief. Het was voor mij een uitermate geschikte en snelle manier om met de zere plekken in mijn innerlijk en met verdrongen belevenissen binnen mijn familie in contact te treden. De methode was ook geschikt om op-lossingen voor mijn psychische problemen te vinden. Er 
is heel veel veranderd in mijn leven door de hypnothera-pie. Mijn waarneming (Innenerfahrung) van mezelf en 
de wereld is fundamenteel veranderd. Dat wil niet zeggen dat ik aldoor alleen maar blij ben en er geen problemen meer in mijn leven zijn. Het is echter een ander innerlijk niveau dat ik heb bereikt. Ik kijk anders naar mezelf en naar het buiten omdat ik mijn zelf herboren heb.Zou ik 
het verschil tussen vóór en ná de hypno moeten be-schrijven zou ik kiezen voor de vergelijking tussen hemel en hel. Ja, zo’n groot en groots verschil. Ik leef nu meer in de realiteit dan ooit tevoren in mijn leven. De euforische fases zijn er gelukkig niet meer en ook de depressie is er nauwelijks meer. Ik ben ervan overtuigd dat ik nooit he-lemaal zal genezen van mijn narcisme. Ik zal nooit echt „normaal“ worden. Zonder mijn stoornis was ik natuurlijk ook niet de mens die ik ben. Maar ik kan nu doorgaan met leven (ouder worden) en in leven blijven. Dat is het grote verdienste van de methode hypnotherapie en van jou. Vóór de hypno wist ik niet hoe het verder moest en/of kon. Daarom: Nog eens heel hartelijk dank!!!"
  
Experience client with anger issues:
Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a 
man to fish and you feed him for a lifetime.  This is what Leonie does: teach you to fish. Instead of helping you 
solve a specific problem, she gives you the tools to con-
front all kind of obstacles you'll encounter in your 
life. She helps you to better understand yourself, change your attitude and get to the root causes of your issues. 
The best part is that it all makes sense in an unbelievable manner, there is no magic behind it, you'll be left wondering about the simplicity of the process and 
how rational it is. Leonie hands you the keys to your tranquility and piece of mind, using these keys is still 
only in your hands but that should be easier than ever 
now that you know what it takes. Thanks Leonie!
 

Maak nu een afspraak: 

Tel: 070-4444440

of  mailWebsite Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint